CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

May 31, 2011

miss some1


lelaki ini yang selalu mencinta
selalu tinggal pesan
lelaki ini juga yg curi atiku
yang ku cintai
yang ku sayangi...

wah sedikit jiwang disitu..hehehe..
xperler to my hubby gakk
miss sgat2..
ta sabar nak jumpa b..
muahhhhh....



May 29, 2011

selamat pengantin baru



today ramai tol yg kawen..kat area umah aku dah 3
espk lusa smpaila abeh ct skol ni..
kenduri2..hehehe

hari ni gak ku g kenduri my pren
g ngan my mom n my jiran
ngan vrommmm..motor..hahaha..

so lyn pic kat bwh ni..

 posing b4 pg..hakhakhak

 tara....mber aku kwen skali ngan adik die..so teka mane 1 adik ne 1 a\kak??
hehehehehe

 3 dara pingitan...tgu turn dah ni..
hahahahahahhaha

hapi jek....xsabar ler 2..
hahahahahhahahaha


n last


selamat pengantin baru 

zura & pasangan
serta
nor & pasangan

semoga kekal hingga ke syurga
nanti korang la plak dapat bby dlu..
hehehehhehe...

so cute kaler ni..hehehe...

salahkah saye

on mood : sad


nape nak sedih mlm2 ni..
tapi rase sedih la sgat2..
sgat n sgat..tapi still in my heart...
y
y
y

aku tentukan segala..
majlis2..
rancangan 2
semangat yang berkobar2
nak hadirkan diri bersama2
berjumpa setelah lama xjmpa
tapi
aku yg xdapat pg

tapi
aku pk secara waras
ape yg aku rancang
aku buat
aku nak
lau Allah xbg maknanyer
aku xkan dapat
segalanyer ketentuan _nYa
lau aku duk marah2..nape aku xdapat pg
mknanyer aku salahkan takdir kan

tapi aku ttp sedih jugak
bila xdapat pg gak
coz org cakap mase time aku die dtg..time die aku xdtg
org nak salahkan aku bnyak la..huhuhu
aku nak sgat
smpai gdh2 ngan suami coz nak pg..
suruh die pg..
ya kami gaduh coz hal ni
tapi semuanyer xder penyelesaian
muktamatnyer aku ttp xleh pg..

so pada mereka yang berkenaan...
aku minta maaf sgat2,,,
im try my besh..i do anything..
but i can't...sobsob..
im sory

May 28, 2011

my pren wedding


selamat pengantin baru 
2
alyn & kie


semoga kekal hingga akhir hayat
dan dapat anak2 yg soleh & solehah


tapi maafkan aku coz xdapat nak g kenduri korang
coz da masalah teknikal
tapi aku doakan dr jauh
t cepat2 bg alamat n pic korang t ey kat aku..hehehhee
sedih sgat la xleh g..
tapi apekan daya..aku dah cuba sedaya upaya..
tapi xleh nak g gak..
huwaaaaaaaaaa...

btw
selamat pengantin baru beb..
t pasni mu la dlu dapat anak dr aku...hehehehe




May 26, 2011

my 1st year

wow...
jap jek..pejam celik dah setaun perkahwinan kami ni
lau bby gak da besar la ckit..
walaupun esok tapi nak bebel gak mlm ni..hehehhe..
dan walaupun sorg jek coz hubby jauh tapi xperler...
setaun yang lepas saye diijab kabulkan dengan psngan pilihan hati
di umah tok imam sendiri...
setaun yang lepas saye sah jd isteri kepada lelaki
yang saye cintai
setaun yang lepas saye bertukar status
dr seorg anak dara kepada mak dara..hahahahaha
setaun yang lepas saye dapat tido berteman..
setaun yang lepas saye dapat family mertua
semuanyer bermula 
27.5.2010
 langkah terakhir sebelum menamatkan zaman bujang
saat diijab kabulkan
lo tarikh yang sama..
taun yang berbeza...
dah setaun berlalu
dan 
berharap untuk tarikh yang sama tapi yang lain 
saye dapat lg menemuinyer bersama teman idup saye sekarang..
biarla smpai syurga saye ttp bersamanyer..
amin

dan suamiku..
walaupun kite sentiasa berjauhan
walaupun saye msh pelajar
b ttp lyn karenah syg seadanyer
syg ttp bangga hidup ngan b
walaupun kehidupan kite bnyak dugaan 
bila PJJ gak
syg ttp bhgia bersama b
syg ttp sygkan b
syg ttp cintakan b
b la suami syg dunia akhirat..
amin..
bcoz kite kan dah 1 keluarga..
nanti nak ade anak...kikiki...


May 25, 2011

aku suke mkn..TAPI...............

saje nak share...
 tuk aku jugak ni..
coz sume ni aku suke mkn..
tapi
sebenarnyer xleh..
huwaaaaaaaaaaaa






Cadburi ZIP Mengandungi E476
 
info lanjut klik SINI

FERRERO ROCHER tiada logo HALAL dan ramuannya tidak diperincikan
 
info lanjut klik SINI 


Penemuan lemak khinzir didalam kotak minuman kacang soya
 
info lanjut klik sini
 
 
E110 terdapat di dalam ramuan minuman "TEH KRISANTIMUM YEOS"
 
info lanjut klik here


Yogurt LITEYO mengandungi ramuan kod E110
 
info lanjut klik sini sini

HALAL dalam HARAM
 
info lanjut klik sini
 
banyak lg makanan ringan yg ifo xbape nak sah tentang halalnyerr..
sume ni aku dapat dr sini
so sape2 nak tau lg just clik ey..


lyn tb smpai pening

lau kat hstel keja lyn movie jek..
kat screen lappy..
kecik pun lyn jek..
mklumla lau da lappy yg screen 40 inci puas la tgok..
nak g curi projektor kat kelas kang kena tgkap plak aku..
hahahahahahaa...
so lyn la kat lppy..
2 cite kat hstel la..
kat umah ni keja lyn tb jek
cite xbenti2..
sume nak minat..
hahahahahahhaa...
gila tb la plak..
walaupun tb xle screen smpai 40 inci tapi puas la gop..
brg2 duk lyn tb..
lapa g dapur makan..
sukenyer dalam ati kan
4 bulan nak duk gni sure jd belon aku ni..


tapi aku susa nak gemokk 
sooo wait n c jeala..
hahahhahahhaa....

6 Perkara yang harus ditakuti

Dari Ustman bin Affan “Ada enam hal yang harus ditakuti bagi seorang muslim iaitu..”

  
1. Takut kpd Allah, agar tidak mencabut keimanan kita. 

2. Takut kpd Malaikat pencatat amal, agar tiada catatan yg amat memalukan buat kita pada hari kiamat nanti 

3. Takut kpd Syaitan, agar tidak ia merusak amal yang kita kerjakan 

4. Takut kpd Izrail, agar tidak mencabut nyawa disaat kita lupa kpd Allah 

5. Takut kpd dunia, agar tidak membuat kita terlena sehingga lupa urusan akhirat

6. Takut kpd keluarga, agar tidak mereka menyibukkan kita untuk memenuhi urusan keluarga, sehingga lupakan Allah

May 24, 2011

lalat jaat

enak la aku mkn nasi kerabu
dah lame kan xjumpe
lazat giler nasi kerabu die
beli kat kedai la
mkn siap tmbh nasi lg tau.
nak kate nasi2 xcukup..
plus aku kebulur la..hahahahha
makan ngan kepok keping grg plak
nyam2..
mkn smbil layan nora elena..
nak abeh dah aku mkn..
tgok2 da telur lalat
wawawawawa....
OMG!!!!
aku telan telur lalat ker..
geli tengkok ni..
tapi
kan aku xder plak nak muntah..
cuma geli jek..
geram la ngan jurujual 2..
xjg kesihatan tol..huwaaaaaaaaa
pasni aku xmo dah g beli kat tempat die..

aku ngan cepat2 search tenet pe kesan termkn tlur lalat ni..
da lam blog cakap t kena cirit birit..
so aku nak tggu la..huwaaaaaaaaaa
pdhal aku cuak t lam perut aku jd lalat t..hahahahhaa
lapar lg..tapi lalat ni jahat sguh la...
sobsobsob..
grrrrrrrrrrrrrrrr

moral die kat cni..
nak beli kat kedai2 tgok2 dlu kedai die gane..
nak mkn 2 belek dlu ayam die..lauk ke pape la kaitan lam pggan kite 2..
huwaaaaaaaaaaaaaaa...


my hubby

husben saye

- die umo dah 26
- tapi tgok cam 16...hahahaha
- kecik molek g2 kurus jek
- tapi yg besh perangai cam saye..lalalala
- gile2 g2...
- tapi ngan saye jek kot...lau ngan org len serius
- 2 org yg cakap..heheheheh
- manja2 kcing g2..hahahhahaa
- suke contro malu....auwwwww
- suke kentut ( saye nurun die la ) ahahhahahahaha
- suke perasan ( kan b kan ) hahahahahha...saye nurun die lg...ahhahaha
- saye suke die wat muke manja..kikiki
- wat muke gatal..haishhh..rase nak ggt n cbr kuat..
-pkai kasut saiz 7
- suke mkn lauk paprit ( buat bg kaww punyer pedas )
-die xleh tempat yg pns2..mudah pening ( jankit ngan saye la 2)
- xleh men bola..t pengsan..hahaahha ( kantoi )
- lau tgok bola mudah buat org terkejut ngan jrtan die..aduhhhh..meme sakit telinga la


p/s : tul ak b??hehehhehe..t da mase syg tmbh g..nak lyn tb plak..heheheh

May 23, 2011

ayat lepas kawen

Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K….

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp…!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK.. 


p/s : harap suami kite xcam ni..huaaaaaaaaaaa

khasiat kacang

Sebut pasal kacang, tetiba teringat pula pada satu dialog dalam filem Ali Setan. Nak ngorat awek punya pasal, kacang pun boleh jadi umpan. Biasanya sesetengah wanita memang takut nak makan kacang. Nanti naik jerawat katanya.

Tapi, sejauh manakah kebenaran dakwaan tersebut?
Ini kerana kekacang sebenarnya mempunyai pelbagai khasiat. Selain sebagai sumber protein, ia boleh;


- Menstabilkan paras glukos dalam darah
- Menyeimbangkan tindakbalas elektrolit dalam tubuh
- Meningkatkan kadar metabolisme
- Membantu otak dan tubuh anda berfungsi dengan lebih baik


Wow! Tak sangka pula banyak betul khasiat kacang ni, kan?
Berikut adalah 5 jenis kekacang yang sememangnya baik untuk tubuh anda dan sedikit fakta mengenainya;


1. Kacang Dhal


- Kandungan protein sebanyak 26%.
- Meningkatkan metabolisme buah pinggang.
- Mengekalkan fungsi otot dan kepadatan buah pinggang.
- Melancarkan perjalanan darah ke jantung.

2. Kacang Hijau


- Mengandungi fiber, karbohidrat, mineral terhidrat, protein dan vitamin.
- Menyeimbangkan tahap kesihatan hati dan hempedu.
- Meneutralkan toksin dalam tubuh.
- Melegakan jangkitan salur kencing.
- Mengurangkan radang, pengumpulan air, tekanan darah tinggi, asid gastrik, masalah jantung dan darah.

3. Kacang Kuda


- Sumber terbaik bagi fiber, folat, karbohidtrat, protein dan zink.
- Rendah lemak.
- Membantu mengekalkan tahap kesihatan organ tertentu seperti jantung, pankreas dan usus kecil.
- Menyeimbangkan sistem hormon tubuh anda.

4. Kacang Soya


- Sumber protein yang terbaik.
- Mengandungi asid amino.
- Membantu banyakkan air susu badan.
- Mengekalkan tahap kesihatan hempedu dan pankreas.
- Melancarkan peredaran darah.
- Mencerahkan penglihatan.
- Menyingkirkan toksin dalam tubuh dan keracunan makanan.
- Bertindak sebagai diuretik.
- Mengelakkan rasa loya dan masalah sembelit.
- Baik untuk kulit anda.

5. Kacang Soya Hitam


- Menyeimbangkan paras elektrolit dalam badan anda.
- Melancarkan peredaran darah.
- Bertindak sebagai diuretik.
- Melindungi organ dalaman seperti limpa dan pankreas.
- Mengelakkan batu karang, kejang, osteoporosis, radang pada saluran kencing dan sakit lutut.
- Mengurangkan rasa sakit belakang badan.

Sekarang anda dah tahu akan khasiat kacang untuk tubuh. Jangan lupa jadikan kekacang ini sebagai sebahagian diet harian anda ya. icon smile Rahsia Khasiat 5 Kacang untuk Anda
Petuamelayu

May 22, 2011

sahabat


hari ni xsempat nak hupdate blog
coz aku bz..hahahaha..bz ape ler kan sgat..setakat duk
kat umah nuntun tb jek

oooooOOooo
hari ni aku g umah mber lama...
2 taun dah xjumpa die..
jumpa mase aku 2ng dlu jek
2 taun lepas la..
lo aku pun dah kwen
sahabat aku yg pndah skul skali dr kmpg ke perlis
tapi kat prlis die duk umah abe die
aku duk hstel
so dr c2 la kami berpisah
lepas spm
die dapat smbg stdy kat ipg cheras..
aku merewang kemana2...heehhee

tapi pe yg nak story mory cni
betapa rapatnyer kami dlu
wah dlu kami la sahabat karip..kemaner bersama..
tapi kami da 3 geng tau
siap da nm g..

NURUL EDALIEYANA

gbungan nm kami..
nurul
eda
lieyana

mase ni porm 1 kot..hahahahaa
smpai kami porm 3
tmbh lg geng 7

nurul edalieyani linda umiey wanie

hahahahhaa
pelik jeakan nm die..hahahahaha
tapi dah ramai jd g2 la..

tapi kami memang sentiasa bersama la
makan mee celup.ronda2..g tuition...mcm2 xtvt kami buat bersama
semuanyer bermula bila aku n eda pindah skul
kami dah xcam dlu g
lg2 aku n eda
walaupun 1 skul tapi jrg jumpa

sekarang lagila
sume dah cam lost cntact
just chat2 g2 la
bila g poli da mber sana
bila g u pun da mber sana
tapi mber lame ttp lam ingat

geng
bila ey kite nak jumpa cam dlu g ey
mesti pyh dah la bila msg2 dah da kehidupan msg2 kan
tapi aku rindu korang semua..
walaupun kite jauh tapi korang ttp lam ingatan
t kite wat reunion ey
i lap u pren


May 21, 2011

it coming

Ia semakin dekat
menghitng hari la
ape??
ala saje jek nak wat kecoh
hahahahaha

my 1st anniversary

mesti la nak kecoh gak
1st time kwin kan
haahahahhahahaha
ayat mengundang maut disitu
maksud saye mesti semua akan tgu saat ni
saat manis lam hidup semua psgan suami isteri tas dunia ni
dan saye pun g2 jugak la
tapi

kami jauh
kami hnya leh smbut by fone jek
tapi
tapi lagi
bnyak btul la tapi ni

but
walaupun jauh xbermakna hubungan pun kena jauh kan
hehehehhehe
xper jauh pun
sye terima jek
suatu hubungan bukan terletak pada dekat tau jauh psgan 2
but 
cara mereka kendalikan hubungan mereka
so 
walaupun saye n hubby jauh saye ttp 
sayang die
cinta die sepenuh hati saye
coz die buah hati saye
xkan la die jauh saye dah pk len
ohhh tidak
walaupun jauh kami on loving each other
wah g2..hahahaha
dan b...
syg tau hati b ttp untuk syg jek selamanyer....
kite boleh
nanti b balik kite smbut la..hehehee
hari kite ni
hari2 adalah hari kite bila kite bersama :-D

lap u bby temok..
muahhhhh

May 20, 2011

mylife

jd bujang balik??

nape

nape

coz laki xder la
die pg mane
pegi keja la
keja ke
bukan ke ngah prktikal ke
xsama ey prktikal ngan keja
mane da sama laa
ohhh
ok

die g smbg prktikal la
lom abeh g
ujung bulan ni ru abeh la
so sye yg ngah berct di umah ibarat bujang kmbali la
hahahahahahahha
cam la sebelum ni sye duk skali ngan husben
xjugak laaa
heeeeee
tapi 2 len..2 saye duk hstel..
ni saye duk umah

walaupun kami dah kwen
kami cam psgan kekasih yg baru bercinta cintun
keja sms jek
keja 3g jek
keja gayut jek
bnyak syok la
hahahahahaha
sape yg dah kwen yg berjauhan dr suami akan rase g2 la
tiap2 hari sms
kalah org gewe la
dan lau rase rindu kami boleh jumpa
die pg joho
xpun saye turun penang
xder sape nak mrh laa
kami dah sah suami isteri

penah 1 mlm kami duk hotel kat penang
kul 3 pg saye smpai chekin htl la
 tgok ramai org
org yg tgkap khlwat 2
jbtan agama islam la
so kami msuk la dftar
diorg usha perghh punyer la takut tgok
cuak2 la gak
lupe yg kami dah kwen
hahahahahaha
so kami pun masuk lam bilik
tau dah pas ni dorg akan chek bilik kami la
so stanby jeala
nak tkut pe dah sah kan
so dtg la org ktuk pintu
kami dtg jabatan agama islam 
nak buat pemeriksaan
so bg jeala kad nikah
terus lepas la
2 1st time la kena lepas kwen ni..
hahahahahhaa

so kat sape2 yang belum kwen 2 bek kwen cepat2 la
walaupun duk berjauhan tapi kegembiraan tetap ade
leh sms.3g.fb dan mcm2 la tuk eratkan hbgan ni
kan kan kan
so 
my bby
im hapi wif u
muahhhh

 walaupun kite xder pendapatn g
b pun xkeja g
syg lg la student jeapun 
tapi
xper nanti ade a rezeki kite
syg akan bersama b xkira pe jua yang jd
syg ttp akn bersama b harungi kehidupan ni

sayg sygkan b
 

hangout wif mrpinu......

out
ale g teman ma jeapun
bukan jalan2 sgat pun
pns lo
nak kuar pun mls
duk lam umah g besh
hakhakhak










May 19, 2011

lalalala

sabo jealah
hapi2 la duk umah
mkn mkn mkn jek keja
hahahhahahaha
suke la
lau org misi nak kuruskan bdn
aku plak misi nak tmbh berat bdn ni
mcm2 cara buat
mkn bnyak pun mantain g2 jek
xmkn lg la kurus
kering
po cicak kubeng
hahahahahaha

so
ct 4 bulan ni
adalah misi
tmbh berat bdn
ekekekekke
sape nak join..
jum2...

kenduri bekwoh make gulai..lalalal

cuti skol dah makin dekat...
mber2 kwen pun ramai..
berjela2 kad dtg..
hahahaahhaa...
taun ni taun 1st aku terima kad undangan..
mber kwen...syok gak..
mber2 mesti dah penanh terima kan..
aku kwen dlu.
kikikikiki...

mane 1 nak pegi..
pelbagai ngeri ade..
kedah penang kelate
wah2..tarikh sume dekat2 jek
kena buat pilihan tepat la
dan tgok bjet la lau yg jauh2 2.
lau xder bajet maka aku kena pg tmpat yg xmengeluarkan bjet la..hahahahah..

so kat mber2 yg nak naik pelamin 2 aku ucapkan semoga majlis kalian berjalan lancar..
dan kalian semua bhgia smpai ke syurga..
amin

today punyer story

wonderpet2..kami dtg...
membantu mereka yang dalam kesusahan..
apa yang penting..
kerjasama..
ni ringtone nset aku..
sejak setaun yang lepas..
cam xpercaya yang aku msh lg guna lagu yang sama walaupun dah 
bnyak lgu bru yg kuar..
hahahahahahahahhahah
nape ntah suke lagu ni..
myb aku yg mls nak tuko la..hahahahha

duk umah bgun nak mkn kena la masak..
ape nak dimakn..
lau kat hstel bgun g pilih jek..
sume dah ade..
hahahhahahah...
mane lg bez...lau mls pilih la besh lg kan..hahaah

hari ni masak simple mimple jek..
bagi yg xbape pakar ni..
huhuhuhu...

keja duk umah tgok tb..cite csi..
manyak syok la..hahahahaha...
jum lyn..
papi

May 18, 2011

terima kasih Ya Allah

mase semua teman-teman ngah bersedih coz pts cinta..
aku plak hapi wif my hubby..
ketika mber2 ngah bz cr psngan..
aku dah da buat peneman..
syukur pada Allah s.a.w
kerana lam umo cmni aku dah dikurniakan 
seorg suami yang sempurna buat diriku yang serba kurang ni..

teman buat aku luah segalanya2..

seorg sahabat buat aku berceloteh..

seorng pdengar bila aku nak nyanyi..

seorg pengkritik bila aku nak beli pape..

dan suami buat sang isteri....

nanti ade rezeki anak plak buat kami berdua...
:-D

terima kash pada semua...

May 16, 2011

@t umah mertua

yuhuUuuU....
org da mertua kan..hahaha
so mlm ni turn umah mertua la
kikikiki
td smpai ptg..nak mlm dah..
b ni bw keta mual smpai aku...duk lam keta asek mkn asam jek..seb bek da asam yg
mase tas bas ri2..
mkn2 smbl nyanyi..
aku 1 b 1...
duk ralit lyn lagu b duk ehemm2...aku suap asam
die mkn jek..bunyi g...aku suap g...die bunyi g...aku nak suap die tnya nape lau die bunyi
eheeemmmm syg suap asam....b lekat la..nak air..hahahaaha...
2 la xmo cakap sgat...aku bg air senyap jek die..hahahaha...

smpai jek umah mak lapa wey..nak mgrib dah..
tlg mak jap msk pas myg mgrb mkn la..pe g dah lapa2..hahaha
pas mkn grg kepok keping mkn g..lalallaa..
ngan minum air oren...
mlm lyn mentor plak,,.
chilll out....
papai...

May 15, 2011

hapi!

salam
hapi la bilaberada di umah gak
bersama yang tersayang
dapat mkn pe yg nak
dapat tido puas2 
( cam kat hstel xpenah tido puas)hahahhaa
dapat hirup udara segar..
mklumla duk kmpung kan
wahhhh bnyak syiokkkk la

hari pertama kat umah rehat2 jek coz 
smpai lewat...turun plak kat p.mas..jauh dr umah la..
ma n abah g ambik..pah2 ma plak ajak g beli brg..
ikut la..dah la ngtuk n pening coz tas bas xbape leh tido
pah2 mlm sebelum 2 pun xtido gak...
jalan2 bndar p.mas...ma beli brg..beli 2..beli ni..
aku xlarat nak ajak ma balik..
dah la pns...huhuhuhu

orw balik sgah plak pasar pg kat tm..
ma beli duyan...
adusss...aku xmo mkn pape pun..ma bg jeala ape pun..
smpai umah relex2 jap mandi manda..mklumla dah 1 hr xjumpa air..hahaha
pah2 zzzzzzzzzzz...
lam kul 3 b plak smpai..
so kena bgun siap2 la..
smbut suami kate kan..kikkiki
hapi2..jumpa cik husben..lalallala

hari 2 plak lyn tv n husben..
die nak mkn paprit..
so masak tuk die..hehehehe..
suke2..dapat masak pe cik husben nak kan..hehehee

papai.muahhh

May 12, 2011

malam terakhir di perwira


mlm ni mlm last dah tido kat perwira
sem depan nak duk luar dah
tapi xtau la kot2 da mai tmpg tido umah mber yg duk perwira ka
hehehhehe

dah 2 sem aku duk perwira
sem lepas ok la
dapat housemate ok..
mlm2 smbg gak
tapi sem ni ngan perwira xder air jek
aku xkenal pun dak2 umah aku lo..
kenal dak bilik jek
mjur gak da dak bilik laux xkenal sume..hahahahahaha
dasyat2..smpai minggu stdy week ni aku da tgok sorg budak duk lam umah
sebelum ni aku xpenah nmpak die
upanyer dak umah aku gak.hahahaha

adakah aku yang salah coz xpenah
bertegur sapa ngan diorg..
tapi aku pun xkan nak tido org yang xtegur aku kan..hehehehe
apa punya falsafah lani..

sem depan duk umah sewa kat depan u..
duk ngan geng2 umah dlu..

pasni akan rindukan kedai parit...
xder dah nak g kedai solinaz..
xder dah mkn abc kat kafe..
xder dah nak mrh2 xder air 
( myb tempat len la plak)hahahahahha
xder dah keja nak g tgok mesin da org ke x..
mesti rindukan suasana ni lgi..

dan aku akan rindukan mber2 kat perwira ni..
yang sem depan pyh la nak jumpa lg
ade yg pegi duk melewar
dan taman u
dan ade yang duk umah sewa lain
nak jumpa kat u jgan harap la
msg2 kelas len
yg kelas seklai pun setakat jumpa lam kelas jek..

n last but not list
selamat tinggal perwira
nanti kita jumpa lgi..
hahahahahahah

perwira jgan lupa bc blog saye ye lau rindukan saye..
kikikikikiki

papai..


hupdate satus diri

MohD hAfiZul Bin ibRaHim



NooR hIdAyaH BintI aRiFfiN

i want 2 be a real wife


pelik jek tajuk die
cam la sebelum ni aku bukan wife die yg betul
kikikikikiki
alaaa sume tau kami wat PJJ kan
ala perkahwinan jarak jauh
hehehhee
jadi mane da masa yang bnyk nak diabehkan bersama2

so
so
so
 ct 4 bulan ni
aku berazam nak jadi isteri 
dalam kata yang sebenar-benarnya

sebelum ni mase aku bersama suami paling lama pun 2 minggu jek
sedih kan dgar
mmg 2 la kenyataan nyer..
lau 2 minggu paling lama
paling jap gak 2 hari la..
huwaaaaaaaaaaaaaaa

rindu tau kat suami
sapa xrindu kan..hehehe

4 bulan 1 masa yang lama
aku nak abehkan mase ngan suami jek
so
b
tunggulaaa..hahahahhaha
masa yang ada ni guna sepenuhnya

syg nak masak
wow berangan..
nak blaja masak
eh saya dah pndai la sebelum ni..
tapi dah lame tinggal skill masak ni..hehehee
 yeala duk hstel kan mane nak masak..
makan kedai jek
maklumla student la katakan....
nak tgok tb ngan b,,
lyn movie smbl b story sal movie 2
n bla bla bla...ahahahahhahah

so t ct ni da la mase saye nak masak tuk cik husben ni
buat 2 buat ni..
saye buat tuk die..die buat tuk saye
ni la masenyer nak mnja2 kan kan kan
hahahahahhahah...

saye xsabar tggu mlm sok
saye bertolak ke kelate..
ci husben bertolak dr penang
semoga perjalan kami selamat..amin


May 11, 2011

lyn movie smpai penin


rase bez la bila final dah abeh kan
so aku keja lyan movie jek..
sume cite yg da lam hd ni aku lyn..
smpai juling mata

nak kate 



HAPI 
sgat2 bila final dah abeh
aku nak balik umah dah
4 bulan wey dk umah
sape xsuke...
hahahahahahahahahahhaa...


review last final

org cakap benda dah lepas jgan dikenang
tapi kan 
kan 
kan
kan
aku nak gak kenang....ahhahaha

td jwb eco aku blur tau
adakah coz terlebih stdy
atau coz aku xtido pg
penat tol
tgok soklan punyer senang giler
tapi aku xleh wat

blur

blur
soklan kira2..
senang sgat
tapi aku lupa step
yg bc2 aku ingat plak
adakah simptom2 aku duk bc jek
jd yg kira2 aku dah xreti nak buat
wawawawawawawa...
xsabar nak tau result dapat bape
ngan gaya aku blur g2..

SO AYAT SKEMA
TRY LG SEM DEPAN
BUAT LG TERBAEK!!!
HAHAHAHAHAHAHHAHAHAA