CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

December 31, 2011

+ 2012 +




selamat tahun baru 2012...
xnak jumpa melinkandah meninggal kan..
so cmne pun kena lalui jugak..hehesyukur masih dipanjangkan usia untuk menempuh tahun baru
merasai nikmat kehidupan
dan mencari bekalan akhirat...

semoga tahun 2012 memberi banyak lagi kebahagian dalam hidup ni..
dan semoga saye dapat ape yg saye nak..yehhheeeee....AMIN
+

+ pecah perut gelak +

da lame ta hepi gelak2
xperler seminggu sekali..hiihih
lyn maharaja lwk mega
final dah pun..lg2 lyn si jozan..
mmg tahap kelakar abesss laaa
keja gelak jek..
10x ulang pun xjemu..
abesla ape yg aku bc td..hihihihi..
xpe2 japg bc la balik..heheheheheh

December 30, 2011

+ kdg2 diri ni lemah juga+

lemah..
lesu...
xtau nak gambarkan perasaan ni..
sedih pun ada...
fnal dah dekat..
stdy ape pun blom..
xtau nape mod stdy xder lgsg..
sedih bila hajat ta kesampaian..
tuk aku jumpa die..
yaa..2 sume takdir Allah..
tapi sebagai manusia biasa aku tetap akan terasa jugak..coz aku
dikurniakan ngan pelbagai perasaan kan...
lagi2 lyn plak lagu ni....

video

+xder keja+

oit budak...
sent msj kat my b..
die reply..
yess mak budak..
hahahahaha...
mmg cam budak2...
suke men geler...
asid2789...
pluppp2789..
n bnyak lg..ta larat naklyn budak ni..
umo dah tua..taun depan lg tua..
seb bek mka nmpak muda..( mudeeee kerss) hakhak...
lap u cuk ngar +

+ wow+

wowoooooooo.....
syok ngan blog baru...
selalu tgok blog aku ni cam xder nafsu jek..tapi li cute sit..hehehe
nak story mory pun boleh la..hakhak....

December 29, 2011

+ azam 2012 +

- jd muslimah yg solehah

- isteri yg patuh pada su
ami



- anak yg baik pada ibu bapa


- student yg buat keja on time..bukan last minute


- last but not list.................nak jdi mama :-)





AMIN....

+ lyn jek..+ tuk b+








+ nak A++ ni +

assalamualaikum......


23 - 25 /12/11 lepas2 aku g frase hill n putrajaya tuk xtvt kelas koko kami..kena+wajib pegi tuk dapatkan mark la...so nak x nak kena pg la...


kami bertolak kul 11.30 dr uthm ke fraser hill...lama perjalanan + ngan sesat skali..tapi lame ke lmbat ke aku zzzzzzz jek lam bus..hehehe...


smpai sana bus xleh msuk..so tggu la kat luar...




hah nmpak..8 km g nak masuk dalam..tp bus xleh masuk..so kena angkut la guna hilux u....tapi lame giler nak kena tggu coz cik pegi tgok aprtment dlu...so tguuu 2 snap2 la dlu yaa..:)


 jalan nak msuk dalam





tggu punyer smpai la cik bersama hiluxnyer....so aku naik dlu..hahaha...xmo t kena tggu lg...kat belakang budak lelaki..siap muntah2 g diorg nak leh smpai kat aprtment 2..mau xpening jalan cam ular..pergghh aku pun penin.....


rupanya aprtment ni jauh giler dr tempat utama die..dah la jauh dr tmpat mkn dan sume la...smpai bilik rehat jap then kul 4 kena kuar nak g amek pic la...


coz ramai kami kena jalan sume..jalan dekat sejam..mmg besshhhh la..beshhhh sgat2...penat oooo..huhuhu


 permandangan sepanjang jalan
 tempat yang dituju


 lalalalalala

 b4 gerak..payung kena ade..ujan....

 walking+talking

 bila smpai kat destinasi posing la...wow..canteeekkkk sgat permndangan die

bila dah gila posing ngah jalan pun smpat..hihiihihih

December 28, 2011

+ rindu sgat2 +

rindu sgat2 kat husben...
cdgnya nak g penang ujung minggu ni
tapi tb2 da mslah
mmg rase kcwa sgat2..
tapi anggapla ni sume dugaan..
nanti syg g kat b 19.1 yaa

tapi walaupun sekuat mane syg
syg tetap merindui b
rindu sgat2
tapi kita jauhhh..jauhh sgat
teringin nak cubit2..tapi ta smpai..
syg doakan b kat sana hidup dalam keadaan sihat aje
syg jauh...
bak kate b sabar la
yaaa im still sbr
tuk b..
lap u cuk..muahhhhhhhh

December 17, 2011

+ finally +

akhirnyaaaaa.....
aku berjaya menyiapkan esemen yg paling mencabar dalam sem ni...hahahaha
subjek yg tiada test, kuiz or sepupu sepapatnya..tapi die punya esemen perghhhh 5 bulan duk pk cmne nak buat coz pening..hahahahaha
10 x bertnya pada lect..skali ngan tipu...akhirrrrrrrrrrr
dapat disiapkan jugak part aku mlm ni..
ape yg bebel xtau la..jnji siap....
salah betul ke belakang kira la..
kena siapkan la coz isnin dah present..hahahaha....wow wonderful la...
lo tggu part mber2 jeala..pas2 combine and g binding...

ZZZZZZZZZZZZ

December 15, 2011

+ random

boringnya malam ni
nak stdy dah rase cam penuh ilmu didada
nak tido cam awal lg
walaupun lo dah kul 1.40
malam ni teringat semua org
off cos tingat b..
tngat ma abah n fmly kat kmpung
tingat kucim kat umah
tingat katil la
tb la
mcm2 la
coz boring sgat la ni smpai jd cmni


kdg2 nak mengeluh kuat2..
boringnye hidup cmni..
jauh dr segalanya
terpinggir seorg diri negeri org
nak duk dekat suami
kdg2 ok jek
tapi kdg2 pk cam xok jek diri ni
ntahla...
pk jek bnyak..keja xjalan pun
sabar la yaaa
ta lama lg
t abeh final enjoy la kat umah pas2 yaaa...
siapkan esemen 2..

PAPAI

December 13, 2011

susut dah

assalamualaikum...

wah2..semakin bnayk esemen yg menyusut ni..hahahaa...dan yg semakin naik offcozz presentation tme plak..ohhh so lazy la..duisshhhh.....kelas pun semakin berkurangan.....so kena plan mase nak buat nota kaki la tuk final..ohh nop toyol2 la.hooooo

December 6, 2011

esemen yg bakal dan akan selesai

 aplikasi komputer..........................100 % xstart lg

agama islam...................................99 % xtau ape lg

TQM...........................................individu..DONE :)
                                                   group ...?????

MIS.........................................100% terkapai2 cr company lg

TW............................................100 % done..esok present

semuanyer dah dekat ni..lau ibaratkan air dah smpai idung..hehehheh

bila suke buat keja last minute

sementara nak g kelas smpat g ni.....

sem lepas rasenyer dah berazam dapat jek esemen terus jek buat
tapi sem ni last minit jugak buat
ila dah semuanyer bertimbun2 mula lapenin nak start yg mana dlu
mula rase nak mrh org la
nak tekanan la stress la ape bagai
salah sapa..
kau la..
hehe

so nak tetapkan plak la sem depan nak wat awl2..hehehhe

JUM KE KELAS

puasa sunat la kite

assalamualaikum...

mungkin dlu aku xpenah nak puasa2 sunat ni..puasa yg wajib jek..mungkin juga aku xpenah nak ambik tau sal hari2 yg penting dalam sejarah islam ni...mungkin dlu aku alpaa dan leka dengan duniawi jek..tapi syukurla Alah buka pintu Hidayah aku ckit2...bg tah mane yg baik dan buruk...walaupun xder la dah sempurna sgat iman didada..tapi ok la tuk buat panduan diri sendiri..

so dah dua hari puasa sunat asyura...kelmarin n hari ni..yg hari ni penat la skit..xbnyak sgat.tapi penat la..dugaan kan..smpai nak cakap pun tersa malas la bila hari semakin petang..ngan mlm plak ada kelas..sabaaarrrr jealaa...heheheh...jam dah 6.34 pm...aku just msk nasi n buh garam kunyi ikan jek..yg msk sume mber2 aku..2 la untung da mber2 ni..time kite penat diorg buatkan..time diorg kite la plak...lau sume penat...mkn la yg segera..hahahah...

SELAMAT BERBUKA PUASA YAA...

December 5, 2011

Suka cium dahi isteri...... ..suami yang romantis
.Suka cium pipi isteri...... ..suami yang penyayang.
Suka cium mulut isteri...... .suami yang gelojoh.
Suka cium tengkuk isteri...... ..suami yang mata keranjang.
Suka cium telinga isteri...... ...suami yang sensitif.
Suka cium leher isteri...... ...suami yang penyabar.
Suka cium payudara isteri...... ..suami yang suka bermanja.
Suka cium tangan isteri...... .suami yang hipokrit.
Suka cium ketiak isteri...... .suami yang menerima isterinya seadanya.
Suka cium punggung isteri...... .suami yang suka bergurau
.Suka cium kaki isteri...... .suami yang terlalu menghormat isteri.
Suka cium orang lain punya isteri...... .suami nak mampos ! :))


akhirnya aku lulus jugak

p/s: benda ni dah lama..ru nak post..hahahaaha


assalam..
wah lame xhupdate blog ni..
mls la sgat...bnyak keja la..n byk tido la..hehehe
hari ni bersamaan 27.10 11 aku da 2 test
1st test jpj punyer keta n lab pom
ambik berkat sempena ulangbulan perkahwinan aku la kot
bnyak story yg jd la
penat sgat2

so aku dr pg la aku cite
pkul 7 aku dah gerak tggu ckgu dtg ambik nak g dftar test
awl 2..tgu punye la ckgu ta dtg..15 mnt jugak la..aku msj la tnya lupe nak ambk aku ke
die cakap leh xtau..coa yg bgtau aku ckgu bsr.die ckgu kecik.hihihiih
so die dtg jugak..pg la kat tmpat test.dftar2..
dah dekat kul 8..aku kena jumpa jpj bgtau aku kena blik u ade test pom..
nak jump jpj 1 hal..
yang jg pintu xbg msuk
tgu la lg...tapi tgok jam dah dekat kul 8...nak balik lg...so
aku nekad ketuk juga pntu bilk  jpj..
tp kena mrh ngan pmbtu jpj @ pekerja kat tmpat memandu
die kate sabar la..blum mase dftar lg
aku nak jmpa jpj nak bgatu mslah aku jek
die sibuk2 halau aku
die tgah2
jpj blkg die
aku sure la depan die
aku buka mulut je die marah
mlt aku nganga je die lwn balik
aku aaa die halau
aku wat muke sedih pndg muke jpj 2
jpj 2 tgok aku
aku tgok die
si tgah2 msh ngan keja die halau aku
last2 jpj yg bgtau die
bg la die msuk..die da bnda nak story 2
rase nak ngis pun ade
mjur leh tahan
aku pun story mory la aku punyer prob
cakap kena balik u da test
t dtg test jpj lewat la
jpj ok..bg lagi...siap cakap jgan kalut..buat test 2 dlu,,nanti dtg la bila dah abeh
si penyibuk 2 plak duk mrh2 cakap ni sume salah ckgu la coz xpndai nak tntukan hr test..dah susahkan ku..padahal die yg dah susahkan aku..grrrrrrr jek
pas2 bali la..tgu ckgu.balik u 
test pom lab
just 20 minit jek test lab

so minta tlg capik antakan kat test jpj plak
tguu lgi sana
tgu ni
tgu ni
lama bangat
coz time aku smpai kan da org ramai ngah tggu turn nak test jugak
so im waiting
waiting 4 long2 time
sampai la 1 ms 2
ketua jpj mai tgur aku
bangga ak
hahahahahahah
ketua jpj baik la
bertegur sape...bersembang sambung...berbual biul..hihihih
so im waiting lg
jpj rest at 10.30
owh lama la aku tggu
siap pg tndas...sejuk rase
cm2 rase la ade

lepas2 kan
si jpj kuar
n aku org 1st akan ditest selepas jpj rehat

aku tgok jpj tuttt yg kuar
OMG!!!!!
die lg..
jpj yg test aku minggu lepas..
yg aku fail
yg aku ngis bgai nak rak
yg aku kutuk giler2 lam post aku yg lepas
yg bla la bla bla dan bla
dan aku dapat kete yg sama jugak lgla
OMG!!!!!!

TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tp aku dah bersedia
so aku dengan berlagak ( padahal ketar2 lutut)
g la msuk lam keta
aku bg salam...berjumpa kita lg cik
nak bg hint la biar die tau aku dah penah fail ngan die
coz ckgu aku cakap lau 2x ngan die..die akan tlg
opsss lupa nak kabo nm die.nm die ialah zulkifli la..
mmg aku ingat la muka n name..mau xingat kan..ape die buat kat aku mase 1st hari2..

so acara bermula..
acara bw keta la..
aku rase confident level aky tggi giler..
coz keta yg sama..org yg sama..dah da exprience kan..hihihih..
tapi 1st nak jalan pun dah kena..xpe2..aku sabar..
bw jek mcm biasa...
mmg keta yg aku bw 2 aku keja tekan minyak jek..lwk gak coz dgar je bunyi enjin kuat..hahahhaha
tapi lntak la..jnji xmati kan..hihihi

bw smpaila ke uturn aku kena msuk jalan kiri la..jpj cakap ok boleh masuk
aku cakap xleh..ada lori...die cakap lori bw slow cm2 pun xleh nak msuk..ni baru batu pahat
kalau g jb cmne..
aku jwb la..nanti ngan latihan yang bnyak x tentu aku dah mahir..hahahahhaa
die cakap suka menjawab tapi semuanya xbetul..aku jawab lg..kadang kita mmg bnyak cakap tapi xsemestinya betul..hahahahhahaa...mmg cr nahas ni

sampai la trafic light..tempat ni berbukit skit..aku nak smpai lmpu ijau..aku bw slow giler la nak bg lampu tukar merah coz aku takut t aku kat tgah die kuning..hahahha..so smpat la merah..aku benti la..die cakap nape xlaju..aku cakap la kite xleh kejar lampu merah..hihihi...aku tgok die gelang kepala..lalalallala

nak hijau la..aku dah tekan minyak..vrommm3..die cakap turunkan handbrek just tekan minyak...tapi die cakap sbar la..belum hijau lg..aku cakap nak bersedia..hahahahha...
so jalan la...dah jalan cm besa die suruh aku masuk kiri..
aku leh jwb lg..xleh..ckgu saya cakap lepas lubang baru boleh..coz kat depan t ade lubang yg jalan belah kanan...hahahaaha....die start membebel la..cakap nak ikut yg salah ke undang2...aku cakap la..nak bg senangkan budak2 yg baru nak mahir ni..hihihih...

nak smpai dah destinasi terakhir..ade smpang..aku tau aku buat salah sini..coz benti ta smpai 3 saat..
die tnya ape peraturan msuk smpang..aku cakap la..benti tgok kirii kana jalan..die cakap tau ke kena benti lebih 3 saat..td benti 3 saat ak..aku cakap benti la..kan saya tukar gear..hehehhe...
tapi mmg aku rase pun jap je aku benti..huhuu..terasa takut jugak la..
mmg takut sgat la..die cakap cmni xleh lulus la..
aku pasrah dah..aku cakap nak lulus jugak...tlgla..

die bg borang aku dan cakap kira sendiri lulus ke x..hahahahha
dapat 17 jek..ok la..akhirnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
lulus jugak..hahahahahhaa
bangga siot..hahahahahhaa