CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

December 31, 2011

+ 2012 +




selamat tahun baru 2012...
xnak jumpa melinkandah meninggal kan..
so cmne pun kena lalui jugak..hehesyukur masih dipanjangkan usia untuk menempuh tahun baru
merasai nikmat kehidupan
dan mencari bekalan akhirat...

semoga tahun 2012 memberi banyak lagi kebahagian dalam hidup ni..
dan semoga saye dapat ape yg saye nak..yehhheeeee....AMIN
+

+ pecah perut gelak +

da lame ta hepi gelak2
xperler seminggu sekali..hiihih
lyn maharaja lwk mega
final dah pun..lg2 lyn si jozan..
mmg tahap kelakar abesss laaa
keja gelak jek..
10x ulang pun xjemu..
abesla ape yg aku bc td..hihihihi..
xpe2 japg bc la balik..heheheheheh

December 30, 2011

+ kdg2 diri ni lemah juga+

lemah..
lesu...
xtau nak gambarkan perasaan ni..
sedih pun ada...
fnal dah dekat..
stdy ape pun blom..
xtau nape mod stdy xder lgsg..
sedih bila hajat ta kesampaian..
tuk aku jumpa die..
yaa..2 sume takdir Allah..
tapi sebagai manusia biasa aku tetap akan terasa jugak..coz aku
dikurniakan ngan pelbagai perasaan kan...
lagi2 lyn plak lagu ni....

video

+xder keja+

oit budak...
sent msj kat my b..
die reply..
yess mak budak..
hahahahaha...
mmg cam budak2...
suke men geler...
asid2789...
pluppp2789..
n bnyak lg..ta larat naklyn budak ni..
umo dah tua..taun depan lg tua..
seb bek mka nmpak muda..( mudeeee kerss) hakhak...
lap u cuk ngar +

+ wow+

wowoooooooo.....
syok ngan blog baru...
selalu tgok blog aku ni cam xder nafsu jek..tapi li cute sit..hehehe
nak story mory pun boleh la..hakhak....

December 29, 2011

+ azam 2012 +

- jd muslimah yg solehah

- isteri yg patuh pada su
ami



- anak yg baik pada ibu bapa


- student yg buat keja on time..bukan last minute


- last but not list.................nak jdi mama :-)





AMIN....

+ lyn jek..+ tuk b+








+ nak A++ ni +

assalamualaikum......


23 - 25 /12/11 lepas2 aku g frase hill n putrajaya tuk xtvt kelas koko kami..kena+wajib pegi tuk dapatkan mark la...so nak x nak kena pg la...


kami bertolak kul 11.30 dr uthm ke fraser hill...lama perjalanan + ngan sesat skali..tapi lame ke lmbat ke aku zzzzzzz jek lam bus..hehehe...


smpai sana bus xleh msuk..so tggu la kat luar...




hah nmpak..8 km g nak masuk dalam..tp bus xleh masuk..so kena angkut la guna hilux u....tapi lame giler nak kena tggu coz cik pegi tgok aprtment dlu...so tguuu 2 snap2 la dlu yaa..:)


 jalan nak msuk dalam





tggu punyer smpai la cik bersama hiluxnyer....so aku naik dlu..hahaha...xmo t kena tggu lg...kat belakang budak lelaki..siap muntah2 g diorg nak leh smpai kat aprtment 2..mau xpening jalan cam ular..pergghh aku pun penin.....


rupanya aprtment ni jauh giler dr tempat utama die..dah la jauh dr tmpat mkn dan sume la...smpai bilik rehat jap then kul 4 kena kuar nak g amek pic la...


coz ramai kami kena jalan sume..jalan dekat sejam..mmg besshhhh la..beshhhh sgat2...penat oooo..huhuhu


 permandangan sepanjang jalan
 tempat yang dituju


 lalalalalala

 b4 gerak..payung kena ade..ujan....

 walking+talking

 bila smpai kat destinasi posing la...wow..canteeekkkk sgat permndangan die

bila dah gila posing ngah jalan pun smpat..hihiihihih

December 28, 2011

+ rindu sgat2 +

rindu sgat2 kat husben...
cdgnya nak g penang ujung minggu ni
tapi tb2 da mslah
mmg rase kcwa sgat2..
tapi anggapla ni sume dugaan..
nanti syg g kat b 19.1 yaa

tapi walaupun sekuat mane syg
syg tetap merindui b
rindu sgat2
tapi kita jauhhh..jauhh sgat
teringin nak cubit2..tapi ta smpai..
syg doakan b kat sana hidup dalam keadaan sihat aje
syg jauh...
bak kate b sabar la
yaaa im still sbr
tuk b..
lap u cuk..muahhhhhhhh

December 17, 2011

+ finally +

akhirnyaaaaa.....
aku berjaya menyiapkan esemen yg paling mencabar dalam sem ni...hahahaha
subjek yg tiada test, kuiz or sepupu sepapatnya..tapi die punya esemen perghhhh 5 bulan duk pk cmne nak buat coz pening..hahahahaha
10 x bertnya pada lect..skali ngan tipu...akhirrrrrrrrrrr
dapat disiapkan jugak part aku mlm ni..
ape yg bebel xtau la..jnji siap....
salah betul ke belakang kira la..
kena siapkan la coz isnin dah present..hahahaha....wow wonderful la...
lo tggu part mber2 jeala..pas2 combine and g binding...

ZZZZZZZZZZZZ

December 15, 2011

+ random

boringnya malam ni
nak stdy dah rase cam penuh ilmu didada
nak tido cam awal lg
walaupun lo dah kul 1.40
malam ni teringat semua org
off cos tingat b..
tngat ma abah n fmly kat kmpung
tingat kucim kat umah
tingat katil la
tb la
mcm2 la
coz boring sgat la ni smpai jd cmni


kdg2 nak mengeluh kuat2..
boringnye hidup cmni..
jauh dr segalanya
terpinggir seorg diri negeri org
nak duk dekat suami
kdg2 ok jek
tapi kdg2 pk cam xok jek diri ni
ntahla...
pk jek bnyak..keja xjalan pun
sabar la yaaa
ta lama lg
t abeh final enjoy la kat umah pas2 yaaa...
siapkan esemen 2..

PAPAI

December 13, 2011

susut dah

assalamualaikum...

wah2..semakin bnayk esemen yg menyusut ni..hahahaa...dan yg semakin naik offcozz presentation tme plak..ohhh so lazy la..duisshhhh.....kelas pun semakin berkurangan.....so kena plan mase nak buat nota kaki la tuk final..ohh nop toyol2 la.hooooo

December 6, 2011

esemen yg bakal dan akan selesai

 aplikasi komputer..........................100 % xstart lg

agama islam...................................99 % xtau ape lg

TQM...........................................individu..DONE :)
                                                   group ...?????

MIS.........................................100% terkapai2 cr company lg

TW............................................100 % done..esok present

semuanyer dah dekat ni..lau ibaratkan air dah smpai idung..hehehheh

bila suke buat keja last minute

sementara nak g kelas smpat g ni.....

sem lepas rasenyer dah berazam dapat jek esemen terus jek buat
tapi sem ni last minit jugak buat
ila dah semuanyer bertimbun2 mula lapenin nak start yg mana dlu
mula rase nak mrh org la
nak tekanan la stress la ape bagai
salah sapa..
kau la..
hehe

so nak tetapkan plak la sem depan nak wat awl2..hehehhe

JUM KE KELAS

puasa sunat la kite

assalamualaikum...

mungkin dlu aku xpenah nak puasa2 sunat ni..puasa yg wajib jek..mungkin juga aku xpenah nak ambik tau sal hari2 yg penting dalam sejarah islam ni...mungkin dlu aku alpaa dan leka dengan duniawi jek..tapi syukurla Alah buka pintu Hidayah aku ckit2...bg tah mane yg baik dan buruk...walaupun xder la dah sempurna sgat iman didada..tapi ok la tuk buat panduan diri sendiri..

so dah dua hari puasa sunat asyura...kelmarin n hari ni..yg hari ni penat la skit..xbnyak sgat.tapi penat la..dugaan kan..smpai nak cakap pun tersa malas la bila hari semakin petang..ngan mlm plak ada kelas..sabaaarrrr jealaa...heheheh...jam dah 6.34 pm...aku just msk nasi n buh garam kunyi ikan jek..yg msk sume mber2 aku..2 la untung da mber2 ni..time kite penat diorg buatkan..time diorg kite la plak...lau sume penat...mkn la yg segera..hahahah...

SELAMAT BERBUKA PUASA YAA...

December 5, 2011

Suka cium dahi isteri...... ..suami yang romantis
.Suka cium pipi isteri...... ..suami yang penyayang.
Suka cium mulut isteri...... .suami yang gelojoh.
Suka cium tengkuk isteri...... ..suami yang mata keranjang.
Suka cium telinga isteri...... ...suami yang sensitif.
Suka cium leher isteri...... ...suami yang penyabar.
Suka cium payudara isteri...... ..suami yang suka bermanja.
Suka cium tangan isteri...... .suami yang hipokrit.
Suka cium ketiak isteri...... .suami yang menerima isterinya seadanya.
Suka cium punggung isteri...... .suami yang suka bergurau
.Suka cium kaki isteri...... .suami yang terlalu menghormat isteri.
Suka cium orang lain punya isteri...... .suami nak mampos ! :))


akhirnya aku lulus jugak

p/s: benda ni dah lama..ru nak post..hahahaaha


assalam..
wah lame xhupdate blog ni..
mls la sgat...bnyak keja la..n byk tido la..hehehe
hari ni bersamaan 27.10 11 aku da 2 test
1st test jpj punyer keta n lab pom
ambik berkat sempena ulangbulan perkahwinan aku la kot
bnyak story yg jd la
penat sgat2

so aku dr pg la aku cite
pkul 7 aku dah gerak tggu ckgu dtg ambik nak g dftar test
awl 2..tgu punye la ckgu ta dtg..15 mnt jugak la..aku msj la tnya lupe nak ambk aku ke
die cakap leh xtau..coa yg bgtau aku ckgu bsr.die ckgu kecik.hihihiih
so die dtg jugak..pg la kat tmpat test.dftar2..
dah dekat kul 8..aku kena jumpa jpj bgtau aku kena blik u ade test pom..
nak jump jpj 1 hal..
yang jg pintu xbg msuk
tgu la lg...tapi tgok jam dah dekat kul 8...nak balik lg...so
aku nekad ketuk juga pntu bilk  jpj..
tp kena mrh ngan pmbtu jpj @ pekerja kat tmpat memandu
die kate sabar la..blum mase dftar lg
aku nak jmpa jpj nak bgatu mslah aku jek
die sibuk2 halau aku
die tgah2
jpj blkg die
aku sure la depan die
aku buka mulut je die marah
mlt aku nganga je die lwn balik
aku aaa die halau
aku wat muke sedih pndg muke jpj 2
jpj 2 tgok aku
aku tgok die
si tgah2 msh ngan keja die halau aku
last2 jpj yg bgtau die
bg la die msuk..die da bnda nak story 2
rase nak ngis pun ade
mjur leh tahan
aku pun story mory la aku punyer prob
cakap kena balik u da test
t dtg test jpj lewat la
jpj ok..bg lagi...siap cakap jgan kalut..buat test 2 dlu,,nanti dtg la bila dah abeh
si penyibuk 2 plak duk mrh2 cakap ni sume salah ckgu la coz xpndai nak tntukan hr test..dah susahkan ku..padahal die yg dah susahkan aku..grrrrrrr jek
pas2 bali la..tgu ckgu.balik u 
test pom lab
just 20 minit jek test lab

so minta tlg capik antakan kat test jpj plak
tguu lgi sana
tgu ni
tgu ni
lama bangat
coz time aku smpai kan da org ramai ngah tggu turn nak test jugak
so im waiting
waiting 4 long2 time
sampai la 1 ms 2
ketua jpj mai tgur aku
bangga ak
hahahahahahah
ketua jpj baik la
bertegur sape...bersembang sambung...berbual biul..hihihih
so im waiting lg
jpj rest at 10.30
owh lama la aku tggu
siap pg tndas...sejuk rase
cm2 rase la ade

lepas2 kan
si jpj kuar
n aku org 1st akan ditest selepas jpj rehat

aku tgok jpj tuttt yg kuar
OMG!!!!!
die lg..
jpj yg test aku minggu lepas..
yg aku fail
yg aku ngis bgai nak rak
yg aku kutuk giler2 lam post aku yg lepas
yg bla la bla bla dan bla
dan aku dapat kete yg sama jugak lgla
OMG!!!!!!

TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tp aku dah bersedia
so aku dengan berlagak ( padahal ketar2 lutut)
g la msuk lam keta
aku bg salam...berjumpa kita lg cik
nak bg hint la biar die tau aku dah penah fail ngan die
coz ckgu aku cakap lau 2x ngan die..die akan tlg
opsss lupa nak kabo nm die.nm die ialah zulkifli la..
mmg aku ingat la muka n name..mau xingat kan..ape die buat kat aku mase 1st hari2..

so acara bermula..
acara bw keta la..
aku rase confident level aky tggi giler..
coz keta yg sama..org yg sama..dah da exprience kan..hihihih..
tapi 1st nak jalan pun dah kena..xpe2..aku sabar..
bw jek mcm biasa...
mmg keta yg aku bw 2 aku keja tekan minyak jek..lwk gak coz dgar je bunyi enjin kuat..hahahhaha
tapi lntak la..jnji xmati kan..hihihi

bw smpaila ke uturn aku kena msuk jalan kiri la..jpj cakap ok boleh masuk
aku cakap xleh..ada lori...die cakap lori bw slow cm2 pun xleh nak msuk..ni baru batu pahat
kalau g jb cmne..
aku jwb la..nanti ngan latihan yang bnyak x tentu aku dah mahir..hahahahhaa
die cakap suka menjawab tapi semuanya xbetul..aku jawab lg..kadang kita mmg bnyak cakap tapi xsemestinya betul..hahahahhahaa...mmg cr nahas ni

sampai la trafic light..tempat ni berbukit skit..aku nak smpai lmpu ijau..aku bw slow giler la nak bg lampu tukar merah coz aku takut t aku kat tgah die kuning..hahahha..so smpat la merah..aku benti la..die cakap nape xlaju..aku cakap la kite xleh kejar lampu merah..hihihi...aku tgok die gelang kepala..lalalallala

nak hijau la..aku dah tekan minyak..vrommm3..die cakap turunkan handbrek just tekan minyak...tapi die cakap sbar la..belum hijau lg..aku cakap nak bersedia..hahahahha...
so jalan la...dah jalan cm besa die suruh aku masuk kiri..
aku leh jwb lg..xleh..ckgu saya cakap lepas lubang baru boleh..coz kat depan t ade lubang yg jalan belah kanan...hahahaaha....die start membebel la..cakap nak ikut yg salah ke undang2...aku cakap la..nak bg senangkan budak2 yg baru nak mahir ni..hihihih...

nak smpai dah destinasi terakhir..ade smpang..aku tau aku buat salah sini..coz benti ta smpai 3 saat..
die tnya ape peraturan msuk smpang..aku cakap la..benti tgok kirii kana jalan..die cakap tau ke kena benti lebih 3 saat..td benti 3 saat ak..aku cakap benti la..kan saya tukar gear..hehehhe...
tapi mmg aku rase pun jap je aku benti..huhuu..terasa takut jugak la..
mmg takut sgat la..die cakap cmni xleh lulus la..
aku pasrah dah..aku cakap nak lulus jugak...tlgla..

die bg borang aku dan cakap kira sendiri lulus ke x..hahahahha
dapat 17 jek..ok la..akhirnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
lulus jugak..hahahahahhaa
bangga siot..hahahahahhaa





November 27, 2011

awal muharam vs our married

assalamualaikum............

wow xsedar pun tarikh 1 muharam adalah sama ngan tarikh perkahwinan aku la..heheheh
kira semoga ngan sempena taun baru ni...kehidupan kami sekeluarga bertambah bahagia...bertambah bilangan keluarga..dan semuanya la..amin2...

maknanyer perkahwinan kami dah 1 taun 6 bulan la..
cepat betol mase berlalu kan...
eh ok la...

P.A.P.AI

November 26, 2011

salam awal muharam


assalamualaikum.....
syukur la ke hadrat ilahi...kita semua msih pnjang umur..
masih ada masa tuk memohon keampunan dariNya
masa ada masa tuk bertaubat
masih ada masa tuk memperbaiki diri
masih ada masa tuk melayari kehidupan ini..
TAPI
adakah kita buat semua..
harap jgan cakap je..tp xbuat kan..heheehe

sebelum ni aku xpenah pun tau akan doa2 ni semua...
kurang pengetahuan agama..
kurang segalanya
tapi Allah maha pengampun..
aku antara golongan yang diberikan petunjuk olehnya
syukurla padaNya
dan ni la masanya

sempena Tahun Baru Muharam
aku berharap kehidupan aku dan suami menuju ke arah yang diredhai
dan insyaAllah kami akan berjaya ke arah itu
benda yang baik mesti akan dipermudahkan..
Amin...

semoga kehidupan kami lebih diberkati..
jodoh kami kekal smpai akhir hayat dan biarlah sampai ke alam syurga
segala urusan dunia akhirat kami dimudahkan
dikurniakan rezeki yang berkat
diberikan kesihatan tubuh badan yang baik
AMIN...AMIN...AMIN

xder motif

malam 2 kami gaduh2 manja g2,,,
sebabnya aku balik mgrib...off coss die mrh kan..
balik mgrb..lau abah aku dah kena bebel tahap pecah la taik telinga..hehehe
tp kami kan jauh..so msj jeala..hehehe...
aku bila kena marah nak majuk je keja..hahahaha...
die pun ape kurangnyer mrhkan aku la..msj pun g2g2 jek...ooooo....sguh sedih gak..tp kuasa wanita kan ade..heehheheh


syg : ok..syg nak tido dah...

B kol...dah nak tido kan..heheheh

bla..bla..bla..

tp acara mujuk xjd..so kena guna taktik lain la..buat ayat kasihan

syg : syg saki perut..bbr pun sakit..nset jatuh tas bbr..huhuhu

b: sakit perut gak sapu minyak pns la

syg : bbr pun sakit..nset jatuh tas bbr..huhuhu

b : ish geram tau..smpai sakit gusi nah..syg geram kat b ka ? jgan lupa sapu minyak

syg : dah b mrh syg..syg sedih la..huhuhuhu

B : b xmrh pun...huhuh..maafkan b...maafkan b..wawawawawawwab sygkan syg

syg : nape td b msj syg g2g2 jek..huhuhuh

b : oOoo td b lorat men game...heheheh

syg : b duk ngan game la.sain ngan game jek..bo msj syg...

b : alaaa....jganla..hehehhe...t syg da depan b men syg la..hahhahaha..OPPSSSS..sensor....

alahai....lelaki bila dapat game g2 la...mentang2 bini duk jauh..xperler..bini jauh..lau bini dekat xder dah lyn game kan..hahahhahaha....
kena terima la dah dapat laki gila game..huhuhu...cmne pun..sygangi laki anda..heheheh...

November 22, 2011

mood diawangan



muke cam ni hah

tapi hati cam ni hah



hipokrik ke 2 ey??

.............

assalam...

wah2..esok cuti..so malam ni tido lewat lg la kite yeaa....smlam dah tido lewat....
tido awal pun bangun lewat..ni la student kan..hehehe

just nak story..td layan bola kat tv..wahhh besh giler..
TAHNIAH la malaysia yya..
opssss tahniah la kat pemain malaysia...
dan penyokong yg sgat fanatik..puan ke laki ke sama naik jek...
cam aku la....walaupun kat umah ttp bersemangat la..hehehehe
layan bola juga...tapi rase rindu sgat2 kat husben yang jauh ni..
lambat la leh jumpa plak...OoooOoo..dugaan betul la
mlm2 jek rindu..nape mlm jek rindu..hehehe....

dah la semalam merajuk coz die tido dlu...pg xkol pun die bngun...merajuk la punya pasal..hahahaha
die msj pun xmo balas....coa rindu kan die tp die dah tido..nak kol sembang tp cian plak die keja..so lyn la rajuk 2....huhuhuhuhuh

mlm ni xmo wat g2 dah...esok syg kejutkan b yea..walaupun b dah knci jam syg nak kejutkan jugak..hehehe

ta saba rasenya nak jumpa b...indduuuu la..hehehehe

N>I>T>E

November 15, 2011

membebel time

assalamualaikum.........

disebabkan mood stdy yg agak lmbat dtg@xnak dtg lgsg@aku yg sebenarnya mls..heheheh
so nak berblog la mlm ni..hohohoh...
saje lepaskan ape yg terpendam ni
banyak rahsia..bnyak benda yg disimpan..hakhak

1st thing........ape yg aku idamkan lo

tara

ehh....bukan usungan la...tapi rumah..hahahahaha

teringin nak berada dirumah......ta pyh piki pape....relex....lyn tv jek..men ngan kucing..mkn..tido...wah ibarat dunia dan rumah aku yang punyer.....hahahahahaahahaha....

adatla student keja bnyak kan...dah sape suruh wat last minute..dah nm student..g2 la adatnyer...hahahahahaha.....aperpunnnnxbolehhh.....haisssshhhh...

esok ade test mis...tp bc se bab baru....OhhhhHhhhh...sguh malasnyer aku......org cakap dah mls stdy kasi kwen la...tapi aku dah kwen...so nak kena ksi ape lg ey...hehehehehehe

eh eh eh aku da dnlod cite josshhhh...so nak lyn joshhh la plak...hihihihihihi


P.A.P.A.i

November 14, 2011

rahsia bantal ;)

Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:-

1) Memeluk Bantal

Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa
seni. 

Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui
mimpi. 

Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.


2) Menggunakan Banyak Bantal

Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam
kehidupan seharian
mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka
jarang membuat
keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan
pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal

Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh
menerima keadaan
seadanya. Mereka juga membuat keputusan
berdasarkan fikiran dan
bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki

Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang
bergaul dgn
org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini
menyebabkan mereka
cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar
menempuh jalan pintas
untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.


5) Tidur tanpa Bantal


Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat
tinggi.
Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan
membawa kepada
sifat ego.


6) Tidak punya bantal

Kasihan betul... pergi kedai belilah satu!! 



p/s : aku da sume ciri2 kecuali no 6..hahahahhaa.anda????

November 13, 2011

Diet pemakanan Rasulullah S.A.W




Jangan makan SUSU + DAGING
Jangan makan DAGING + IKAN 
Jangan makan IKAN + SUSU 
Jangan makan AYAM + SUSU 
Jangan makan IKAN + TELUR 
Jangan makan IKAN + DAUN SALAD 
Jangan makan SUSU + CUKA 
Jangan makan BUAH + SUSU, CTH :- KOKTEL

# JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN NASI, SEBALIKNYA MAKAN BUAH TERLEBIH DAHULU, BARU MAKAN NASI.

# TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI.

# JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM. SESIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.

nmpaknya yg jgan la yg skmo aku mkn..sobsobsob


p/s: semoga sentiasa berada di dalam lindungan dan rahmat Allah...
wallahu'alam...

malasnyer


bukan nak mengeluh ngan kehidupan yang dilalui lo
tapi saje jek nak coleteh
hahahahahaha

asemen bukan xder
test bukan lama lg
tapi bila penyakit


ni dtg xder ubat la

waduhhhhhhhhh..susa betul la

keja aku lo lyn 


movie ni dr ptg td lg xabeh2..duk pause2 jek keja...
mmg parah dah penyakit ni


bila Allah sayang die

assalamualaikum...

entry ni khas buat sahabat baik aku noor asma abdullah
takziah atas kepemergian anak saudara tercinta
pada 13.11 11
kerana kemalangan jalan raya

btw aku terima new anak menakan die mase lam ct la
die msj cakap arwah xcden teruk la
lggar keta mase nak pg kedai adik
naik moto 3 org
yang belakang patah kaki, adik pd arwah yg tengah kzen arwah tada pape
dah ajal arwah meninggal dengan cara cmni
semoga rohnya dicucuri rahmat

yg pasti asma dan fmly pasti bersedih
arwah anak sulung pada psngan abe khalid dan kak na
fmaly asma dan aku dah saling kenal rapat
sejak arwah mak die ade lg
aku selalu pg umah die
so sedikit sebnyak ada rase dihati la tas ape yg jd ni
tapi bila takdir Allah, kita berserah jeala..
bnyakkan bersabar ye sahabatku...


salah siapa

assalamualaikum.......
wah2..lamanya ta taip new lam ni..
saje je boring nak taip pape..tapi lo nak taip la bnyak2..hehehe

semalam aku naik bus nak dtg bp ni
naik kat kb..jauhhh nuh dr umah aku..
ma aku dah bsg nape naik kb..
aku cakap la kan skmo apih yg ata..dah die kena g awl png so ma la kena ata
opssss ma aku bukan pndai drive mknanye abah aku la
mslah plak abh aku xleh bw keta mlm2 jauh2
suruh adik aku la..adik aku plak keja
nak suruh sape??
sape yg pening pk nak suh sape
sape lg ma aku la..hehehe
cian ma aku..kecoh jek die pk nak suruh sape
last2 suruh kzen aku yg da kat tm
so lepas asar gerak la umah die..
smpai dah 5 lebih..smbg2 la..die pun xtau s.bus kb kat ner
so kol abg die ajak
so pg la amek abg die umah mertua die dlu
smbg lg..hihih...dekat kul 6 baru bertolak
aku naik bus kul 7..
ngan hujan..ngan jalan jem...aku kecut perut gak takut kena tggal
ma aku dah bising lam keta..hahaha
pas2 cr s.bud xjumpa2..pusing punyer bnyak x
yg ade tiang jek
mane sbus ni..sebelum ni aku naek kat sni...7 8 bulan yg lepas la
kol org sana sni
rupanya s.bus dah pndah kat s.bus kb
laju bw kenderaan ni
pg sana dah 7 lebih
smpai jek cakap bus xsmpai lg
fuhhhh lega
lama tggu ni..pelik bus kul 7 ta smpai lg..
rupanya bus rosak
xpela..laux sure aku kena tggal kan
kul 9 baru leh jalan...

duk tas bus
msj sana sni
aku atas bus kena pastikan sebelah aku gurl
lau laki kena tukar..heheheh..
dah lekat tabiat g2
so tggu la sape tp aku
bus benti bnyak tmpat tp tepi aku xder org lagi..smpaila last perhentian...naikla seorg jejaka...wah g2
aku mula gelabah.....cr2 mane yg da pun duk seat sebelah laki
tgok2 ade kat belakang nuh
so menggunakan kuasa veto aku( bajet) aku pun mintala puan 2 tukar ngan laki 2...mjur la diorg nak
tp xkan la puan 2 xnak..aku dah menolong die kan..mesti die xselesa jugak
dah la bus trans ni sempit
seat die sebelah menyebelah xder hadang
sure bersentuhan kan
kira ok la 2
so dah gurl tepi aku...tido jeala memanjang..hehehehehhee
penat taip la..heehehhe
papai....

November 7, 2011

selamat hari raya aji!!!

assalam...
wow raya taun ni ok la..heheheh
dapat beraya bersama fmly sume
22 belah fmly la
mklumla da 2 umah kan
so far so gud
hehehhee
pic raya ta smpat nak ambik la
kalut jek nak maen ngan lembu
opssss dgg lembu la
bz mengalahkan menteri
cewahhh
kehulu kehilir
org lain la
aku da gak tido 
hahahahhahaa...
so 
semoga pnjg umo jumpa lg raya taun depn....

October 30, 2011

i lap u



wow!!
sape 2

OooooooOoo
aku punyer somi la
heheheheh

nape aku wat entry sal die
suke ati aku la dah blog aku kan
saje nak bercerita lam diari ni
nanti 10 taun lg aku leh buka n bc lg
smpai aku xda kan
dan die juga
hehehehe

mohd hafizul b ibrahim
cantik nama
dianugerahkan isteri yg cumillll
noor hidayah ariffin ( hehehehe )
hafizul & hidayah
semoga kekal hingga ke alam syurga

btw nak story sal die la

ooohhh hafizul ni mmg garang la
takut lau kena marah ngan die
kalau buat die marah la
so jgan nak buat die mrh yaaa hidayah!!

die ni penggeli katak
auwwwww..terbongkar!!!hahahahha
mmg geli giler la..so hidayah la yg selalu kena halau katak lam umah
mjur la hidayah ni berani...
tgok2 muscle dah kuar ni..hihihihi

hafizul jugak suka sgat mkn paprit
so hidayah pun suka la msk tuk die..hehehehe

hidayah jarang ade ngan hafizul
so hafizul kena cr mkan sendiri
sedih hidayah tau
coz seorg isteri tapi jauh dr suami
tapi bak kata hafizul takdir hidup kan
sabarla...

hafizul ni sungguh gila men game
semua lelaki cm2 la..kan kan
so xpelik la sgat

yg pasti hafizul ni penyayang la..
pencinta wanita
offocoss hafizul cintakan wanita nm hidayah ariffin jek
( pemegang ic 880908........) 
lau cakap nm hidayah ariffin kan ramai..hihihih
tau takut kan..hahahahhaha

yang hidayah pasti kan
hafizul suka tlg kat dapur
i like so much sifat dia yang ni
boleh diharap la
mmg dia akan bantu
tlg siang ikan ker...cuci kerang ke..mmg boleh diharap la...
bagus..somi sape la ni...

hidayah bersyukur sgat2 coz dianugerahkan suami seperti hafizul
hafizul pelengkap hidup hidayah
hidayah berjanji pada diri hidayah
yang hidayah akan jadi isteri solehah untuk hafizul
hidayah nak hafizul masuk syurga sama2 ngan hidayah
sapa xnak kan masuk syurga kan

hafizul seorang suami yang bertanggungjawab
jaga hidayah sebaik mungkin
walaupun hafizul jauh
api hafizul akan pastikan hidayah selamat
so hidayah kena la dgar cakap hafizul yaa...;)

hidayah sayang sgat2 kat hafizul
coz hafizul kurniaan Allah pada hidayah
setelah hafizul dapat hidayah.
hafizul banyak berubah kan
coz hafizul dapat hidayah
mendapat petunjuk org cakap..hehehe

hafizul...
walaupun apa yang terjadi hidayah tetap berada disisi hafizul
melainkan ajal kita telah sampai
tapi hidayah janji selagi hidayah hidup
hidayah akan tetap setia pada hafizul jea :)

walaupun hafizul suka marah hidayah
hidayah tahu hafizul marah coZ SAyang
hidayah suka buat salah
hafizul tegur hidayah
hidayah suka merajuk
hafizul pujuk
hidayah suka wat keras kepala
hafizul tegur cakap xelok cmtu
sebenarnya hidayah nak perhatian dr hafizul je...
coz hidayah nak manaj2 ngan hafizul

hidayah rindukan hafizul
hafizul suka jugak wat hidayah marah2
hidayah suka marah hafizul
hidayah suka melenting kan
tapi hafizul layan jek
kadang2 hidayah fikir hidayah layan hafizul ngan kasar
coz hidayah jenis kasar
tapi hafizul xkisah pun
sedih rase hati hidayah
hidayah cuba berubah
dan hidayah berjaya kan
hehehehehe

hafizul suka sepakkan baju2
hidayah suka potpet kata baju dah pakai letak dalam raga
hafizul wat xtau jek
kdg2 hidayah marah kan..hehehehe
pdn muka hafizul
eh hidayah dah lenguh taip
nanti hidayah smbg lg ya hafizul..
i lap u hafizul
muahhhhhh

October 20, 2011

Ya Allah..rahmatila kehidupan kami sekeluarga.....

Seorang isteri bertanya kepada suaminya:
"Apakah saat paling bahagia didalam hidup abang?" Suaminya memandang muka isteri dan berkata: "Saat itu belum terjadi lagi."
Si isteri terdiam sejenak. Kemudian dia bertanya lagi: "Dan bila saat itu akan terjadi?" Suaminya berkata:
"Saat itu adalah hari di mana awak membuka pintu dan berkata kepada saya, "Abang, Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh"
di dalam rumah kita di Syurga."

Firman Allah SWT : "Wahai orang-orang yang beriman, jagalah diri kalian dan keluarga kalian dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu, penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, yang keras, yang tidak mendurhakai Allah terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan." (At-Tahrim: 6)

"Ya Allah, jadikan hamba-Mu ini mencintai orang yang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku." (Riwayat Muslim no. 2491)

"Semoga Allah merahmati seorang lelaki yang bangun di waktu malam lalu mengerjakan solat dan dia mengejutkan isterinya lalu si isteri mengerjakan solat. Bila isterinya enggan untuk bangun, ia percikkan air di wajah isterinya. Semoga Allah merahmati seorang wanita yang bangun di waktu malam lalu mengerjakan solat dan dia mengejutkan suami lalu si suami mengerjakan solat. Bila suaminya enggan untuk bangun, dia percikkan air di wajah suaminya."

(Sanad hadis ini shahih kata Asy-Syaikh Ahmad Syakir dalam tahqiqnya terhadap Al-Musnad)

October 19, 2011

test baru nak bermula...

assalam..wowo++

hari ni hari bahagia la jugak lam idup walaupun badmud skit...hihhiihih
nape gumbira..offcoss la coz da sumtim yg besh..
yg 2 biarla ku n die jek yg tau...
heeeeeeeeeeeeee

so nak story la..sem ni dah nak start test la..
1st test esok la...
subjek pom
POM???
operation management la...
ni test tuk lab punyer..
rase xtau la nak wat cmne
mggu lepas xg lab
so xtau ape benda la..huhuhu
mjur la capix akuska yg tlg ajar..
2 pun xpa soklan ape sume..just bgtau jek
cr lam buku pom xder..huhuu
so sok tawakal jeala yea...
semoga aku dapat jwb..amin...

kalau lelaki

kalau lelaki kacak pendiam
perempuan akan cakap: WOW cool gila!
kalau lelaki tak kacak pendiam
perempuan akan cakap : Eleh! perasan bagus...


kalau lelaki kacak berbuat jahat
kalau lelaki kacak berbuat jahatNobody`s Perfect
kalau lelaki tak kacak berbuat jahat
Perempuan akan cakap : Memang..muka pun dah macam pecah rumah...


kalau lelaki kacak menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan cakap : machonya....macam hero filem
kalau lelaki tak kacak menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan cakap : entah2 tadi tu member dia....


kalau lelaki kacak dapat perempuan cantik
Perempuan akan cakap : sangat sepadan...so sweeeetttt
kalau lelaki tak kacak  dapat perempuan cantik
Perempuan akan cakap : mesti kena bomoh perempuan tue!


kalau lelaki kacak ditinggal kekasih
Perempuan akan cakap :jangan sedih...saya ada....
kalau lelaki tak kacak ditinggal kekasih
Perempuan akan cakap : memang patut pun ( sambil tengok atas bawah  berkali-kali )


kalau lelaki kacak menyayangi binatang
Perempuan akan cakap : perasaannya halus..penuh dengan kasih sayang
kalau lelaki tak kacak  menyayangi binatang
Perempuan akan cakap : sesama keluarga memang harus menyayangi.

kalau lelaki kacak bawa kereta BMW
Perempuan akan cakap : hebat luar dalam!!
kalau lelaki tak kacak  bawa kereta BMW
Perempuan akan cakap :bang, mana bosnya??

kalau lelaki kacak tidak mahu bergambar
Perempuan akan cakap : pasti takut kalau gambarnya tersebar
kalau lelaki tak kacak  tidak mahu bergambar
Perempuan akan cakap : tentu tidak sanggup melihat hasilnya bukan?


kalau lelaki kacak menuang air ke dalam gelas perempuan
Perempuan akan cakap : ini barulah lelaki gentleman!
kalau lelaki tak kacak menuang air ke dalam gelas perempuan
Perempuan akan cakap :naluri seorang pembantu memang begitu


kalau lelaki kacak bersedih hati
Perempuan akan cakap : let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak kacak bersedih hati
Perempuan akan cakap :kenapa kuat menangis??camni ke lelaki??


P/s : ada la jugak kdg2 aku pk cm2...hihihihih...dah name pun perempuan kan kan kan..lalalalaala :p


October 17, 2011

yo..lewatnyer saye zzz

assalam my blog yg cumilll like me..hakhakhak
2.22 am..ang
angka yang cumill gak..hihihi...mata xtido g...coz pk kan asemen yang bnyak..
2la mak cakap jgan wat keja last minute tp degil gak..sobsob
tapi xpenah pun nak dgar kan..so...ameeekkk kau!!!
siapkan malam ni jugak
tapi kan pelik la
coz nape nak siapkan mlm ni gak bukan esok pun nak sent
so jumla zzzzzzzzzzz
heeeeeeeeeee
nite
muahhhh2

October 13, 2011

hari keluarkan air mata sedunia...

as salam...
dengan semangat yang berkobar2....bgun pg2...mandi...auuwww sejuk gilesss....solat n then siap2...xsmpat siap lg ckgu da msj die dah gerak..punyer la aku kalut siap..jalan tggu die kat depan..nak pegi test jpj la..ape lgi..semngat gilerr..test start kul 9 tapi kul 7 .45 da smpai....ckgu siap bg tip lg..bla..bla..bla..n kul 9 start la test..aku dapat no 4 tau..wah awl gilerr...1st buat dalam dlu..prking bukit n bagai2 la...ok la..time jalan wahh..semngat gak...rase cnfdent g2....jalan elok jek...turun bukit...jpj dah cakap...awak ni cmne nak bw keta tekan minyak pun takut...nm pun bru jalan..xkan aku nak tekan minyak lju2..lgpun nm pun bru amek test..cuak mesti bnyak la dr cnfident...die bajet die dlu xketar lutut r nak test jpj...huh!..pas2 jalan ckit lg die cakap lg..bape x blaja keta..aku jwb la bnyak x gak..die tnya lg..ada smpai 30x...aku kate xder la smpai 30x...die jwb lg kira xbnyak la 2...wah aku dah ketar lutut...siap perli lg saye xnak naek kuda tau..saya nak naek kereta..hahahahahaha.....cik ingat sekarang sy pandu kuda ke kereta..( dalam ati la)huuuuuuuuu....dahla cakap kamu mmg bw gear 3 jea ka...coz aku xmsuk lg gear 4..aduh mmg saiko la punyer jpj ni...aku mmg xleh kate ape...nak kate takut xjugak..tapi xtau ape dah...drive jek...rasenyer aku drive secara gabra..hahahahhaha..mau xgabra kan..hahaah....buatla pusingan u...mslah tol dapat keta xok + jpj palingggg xok...so aku KO la..huwaaaa.....smpai 1 smpg ade keta masuk..aku elak skit jek..mmg nak elak die ckit...jpj 2 dah tarik stereng n terus benti tp jalan....die ape lg bg la lect aku lam keta 2..potpetpetpetpotla......cakap kamu salah masuk lorong ni tb2..kamu tau ka peraturan memotong...aku cakap r tau...aku cakap lg saya nak elak die ckit jek...men ugut lg..skrg kamo nak ngaku x salah kamu...xnagku pun dah die jpj...lenla aku jpj..hahahahahha
mmg ngerila...sape yg penah alami situasi cam aku ni tau la kan...die cakap aku dah msuk lorong moto..aku cakap aku elak die skit jek.die cakap skrg aku xmo mengaku salah aku ke..diammm jek aku bengang...last2 aku cakap ye salah saya...saya minta maaf...sebelum2 pun die da tgur aku xtekan minyak..aku cakap da tekan...die cakap so sekarang nak cakap saya buta la...terpaksala aku mengaku yg aku xtekan minyak...mmg gila la jpj ni...lau aku jmpa keta die aku nak pecahkan cermin die..hahahahaha...pdn muke die..
n yg paling sadis mase die dah cnteng brg aku dimana aku tau aku dah gagal....
maka
bercucuran air mata kuar tanpa segan dan silunya
rase cam sedih la+geram+kecewa 
cam sume dah hancur
die siap kata lg jgan sedih nanti mggu depan test la lg
aku cakap xmo dah..saya nak balik test kat kampung..
hahahahhaha
pahadal nak cakap lau test lg saya dah xmo ngan cik la...
tapi xkuar ayat 2..
t nmpak sgat kan aku krg ajar..
belum smpat g die abeh ajar aku cr pemanduan yg baik aku dah cakap cik drive la..saya dah malas..
maka aku la org 1st 
dimana jpj yang bw balik keta
perasaan aku ketika tu..
wahhh malu siaotttt..
mau xmalu...sume tgok..
hahahhaahahaha...
tapi air mata still kuar lg..
sedddihhhh gilerrrr tauuu
seddihhhh sgattttt2 la...
mcm fail subjek la
sedddddddihhhhhhhhhhhhhh
smpai sape2 yg tnya aku aku cite smbl kuar air mata..
mmg seddihhhhhhhhhh
xtau nak kate ape
sedddddddddddiiiihhhhhh
balik umah pun ngis lg..
dah story kat mber2 plak..
ngis lagi cite kat en somi
ngis lg cite kat ma aku
wahhhhh kan dah kate hr ngis sedunia..
maka hr ni hr sedih la..
eh lenguh dah jari..
heee :)
coz lo xsedih daaaa :p