CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

April 3, 2011

luahan hati seorng isteri yg bergelar student........

msih belajar??tapi dah kwen??gatalnyer..xsmpat abeh blaja dah kwen...selalu jek aku dapat perkataan 2...sedih..mmg sedih...yeala..sapa yg xkan pk g2 kan..msh stdy g tapi dah kwen..tapi tuk pengetahuan semua aku kwen lepas stdy..n aku smbg plak stdy pas kwen..hahahahha...so xder gatal la..kikiki..dah jodoh aku smpai awl..nak wat cmne..maka kurangla dosa aku duk wat date..duk pgg tngan...duk men jeling2 mata..duk kuar tgok wyg dan pe sume..kan kan??kira dah rezeki aku lepas kwen jek dapat smbg stdy..rezeki kami sekeluarga...syukur2...tapi besala dugaan dalam perkahwinan..lg2 PJJ ni..perkahwinan jarak jauh..aku kat johor...hubby kat penang..sume org tnya boleh tahan ka..boleh ey??ape yg xleh ntah..ape yg xtahannyer nyah la..hehehe..tapi bagi kami..kat mane pun kite berada jnji sifat jjur dan saling mempercayai 2 kena ada..duk se umah pun nak curang boleh jek..lg2 duk jauh ni yg mmg xnmpak pape kan..tapi bnyak2 la berdoa bg fmily kite ok2 jek..

lom msuk part aku as a student...tapi aku rase status aku as a wife ni xder kcau lgsg sstem pembelajaran aku kat u...xder pun aku tgok nota byg muka hubby aku..hihihi..kira aku o la...xder pun mlm2 aku xleh tido coz laki xder tepiaku tido mpus gak..hahahhaa...tapi tipu gak la..aku mesti rindu la sume 2..sape xrindu laki weiii...ni pkwe pun duk rindu rinduan2..lg2 la hubby sendiri kan..mestila lg rindu..hehehehhe....

tapi ade yg bersarang kat hati aku ni...kerinduan tuk mempunyai cahay mata sendiri..nak sgat prgnant...da anak..tapi buat mase sekarang yg 2 kami blom dapat lg..yeala kan ngah stdy..pyh la nak prgnant...nanti nak kena xtand la..g pun sape nak jg anak kami t..so bersabarla dlu..huhuhu....sedih la weii...sume yg kwen sama ngan aku dah kwen..yg lepas aku pun dah prnant..
tapi kami kena sabar la...Allah xbg rezeki kat kami coz DIA faham keadaan kami..hubby aku pun baru nak keja kan...so biarla keadaan kami ok dlu kan...xper2 la..hidup ber2 lg ok buat mase sekarang...enjoy hdup kami..da 2 taun g...lgpun mber2 pun ramai g yg xkwen kan..hehehe..ayat xleh blah la...hehehhe....ok la..tatata

4 comments:

Asniza said...

suka2.... cabran lah tu smua.. hehehe...
sabar yg penting kak deh.. =)

mrS pinu said...

ohhh sabar skmo..lau xsabar xterus dah stdy ni..hahahahha....

Lovea_Fiya said...

meq..i like1000x kehidupan anda..
saya juga mau jadi mcm anda...
student + wife org.. bukan ape
tu sume kebahagiaan dunia n akhirat..
kita hidup semuanya sebab Lillahi Taala..

pandangan masyarakat terhadap 2 perkara ni:
jadi student= masyarakat pandang tinggi sbb anda
org terpelajar..
jadi wife= masyarakat x kan pandang serong kalu
anda berdating dgn laki sendiri..

Yup..itulah istimewanya anda dikalangan kami
yg masih single dan student..(^^,)..

mrS pinu said...

fia...lau suke buatla cmni gak..hehehhehe...kite sama2 cr keredhaan Allah...