CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

April 22, 2011

dunia dah terbalik.....perempuan plak yang kacau lelaki...

copy prom shafmechy punya blog...

Baru-baru ni (x sampai sebulan lg kot) time aku tgh ambik test, phone aku vibrate tanda ada org call, slalunya klu org call aku ni mesti smthing important nk gtau kt aku, jrg sgt org call aku just nk sembang2 kosong (org single la katakan), abis test ja aku call no tu blk...

Aku: hello, sapa ni?
Dia (girl): hello, sapa? org la..
Aku: (loyar buruk plak dia ni) tau la org, takkan kucing bleh jawab tepon kot, td call nk cari sapa? ke silap no?
Dia: cari org..hikhik..sat2..satg msg, nk masak...
Tut....Tut...dia letak tepon.

.............................................................................................................................................................

Pastu dia msg..berikut adalah beberapa msg antara aku dan dia sampai la yg baru-baru ni..dia budak lepasan SPM yg baru abis PLKN....msg yg aku igt...mesti ada tanya apa motif aku nak crita benda...teruskan membaca ye...bayangkan nada ditempat sy
.............................................................................................................................................................
SMS

Dia: sowie masak td
Aku: ha, nak cari sapa ni?
Dia: xda cari sape, saje main tekan2 no pastu dpt no ni. Bleh kawan?
Aku: klu niat nk kwn x kisah.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dia: awk encem x?
Aku: ha? mana nk tau, depend la kt org tu nk nilai sy cmna
Dia: sy ni nk kata cantik x jugak, x cantik pun x jugak...
Aku.: oookkk....(nape ngan dia ni)
Dia: ok je reply? awk, sy pelik la nape ex bf sy cakap sy cumel?
Aku: tiap2 org kn minat lain2...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dia: sy ni x pandai la awk, awk nk ke sy yg x pandai ni?
Aku: (ah, sudah, xkan dia igt aku suka dia kot) sy xkisah la kwn ngan sesapa pun..
Dia: sy x cantik pun awk x kisah?
Aku: ye..kita kalau nk berkwn jgn memilih...

pastu aku dh mula bz ngan assgment, klu org msg pun aku lambat reply, ambik masa 10-15 minit gak nk reply..dia dgn seronoknya msg aku x sampai 5 min pastu misscall aku, misscall lg dan lg..aku masih bersabar..balas je msg dia..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dia: awk bleh call sy x?
Aku: nk buat apa? (kredit aku pun topup RM10 je utk 2 bulan)
Dia: saje windu suara awk
Aku: (ouch, ni mcm bkn ayat sorg kwn dh..meremang aku baca) er, x cukup kredit la
Dia: x pe la xnk call, sape la sy ni kan..
Aku: (eh, buat ayat majuk lak dia??) ok la, sy ada asgment perlu disiapkan. bye.
Dia: kalau xnk msg sy gtau la xnak, fhm, bye.
Aku: (erk, aku lak kena marah?)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dia: awk suka sy x?
Aku: sbgai kwn.
Dia: awk mesti xnk terima sy sbgai gf sbb sy x cantikkn
Aku: setahu sy, dr awal dulu sy cakap nk kwn je kn..
Dia: mmg agak dh awk cakap cmtu. kalau ye pun jgn buat sakit ati org.
Aku: (pening aku ngan dia ni) btol la sy cakap, kawan saje niat sy, lg pun sy baru knal awak 3 hari tau, tau nama saja, rupanya apa semua sy xtau...
Dia: yela, alasan..xyah la nk sedapkan ati sy
Aku: sy minta maaf kalau sakitkan ati awk, tp tu yg sejujurnya
Dia: sy kata jgn pedulikan sy, awk fhm x?
Aku: (ish, rasa mcm nk mencarut ja...sabar shafiq sabar..)

aku trus x reply msg dia sbb aku pun bz dgn asgment n test yg berlambak

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dia: elo, minta tlg skit.
Aku: (eh, elok plak dia msg aku) ada apa?
Dia: kawan sy nk apply kt uitm, cmna ek nk bg senang dpt?
Aku: make sure dlm borang UPU tu, 4 pilihan utama dia letak uitm saja, at least 2 pilihan utama la klu x bleh 4 pun..
Dia: tp dia nk apply medik..dia dpt 3A je
Aku: ha? 3A susah la nk dapat medik...
Dia: awk kn dok uitm, tlg la rekemen dia masuk sana, dia nak sgt medik ni...
Aku: halo, sy pelajar uitm je, xleh nk membantu bab2 rekemen (klu bleh dh lama adik aku masuk uitm)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Yang last msg dari dia

Dia: cousin sy hilang td, umur 3 tahun
Aku: cmna hilang? dia main mana? dh jumpa blum? (aku jenis concern skit)
Dia: dh jumpa dh..klu sy hilang awk risau x?
Aku: sapa2 hilang pun sy risau
Dia: tp klu sy hilang wak lg risau kn?
Aku: (awat pulak dh dia ni) yeye..cousin awk td org jumpa kt mana? (cuba tukar topik)
Dia: ntah, mak gtau dh jmpa..awk, sy nk tnya skit
Aku: apa?
Dia: nape awk syg sy ea?
Aku: (tgh minum air trus tersedak, ni dh lebih...)

Tup..trus x rply msg dia sampai arini..byk kali dia call, byk kali dia antar msg buat ayat sedih, tp aku terpaksa x layan...kalau btol dia nk kawan mmg aku x kisah, nk bergurau syg2 ke apa ke xpe lg, ni bukan gurauan namanya...bleh bayangkan x, total stranger yg kita knal melalui sms, baru 3 hari, dok buat syok kata kita syg dia, treat kita mcm gf/bf dia? ex-gf aku 4 tahun dulu pun xde buat cmtu...masalahnya dia still x dpt accept yg aku cuba avoid dia, still sms n call aku..dia ada 3 no phone maxis, celcom n digi..aku xtau no digi dia, so kalau ada ja no digi x dikenali call, mmg aku x angkat..takut dia yg call..hehe...xde ke sapa yg bleh call dia gtau "tlg jgn kacau bf sy dh bleh?" ...... =P

aduyai...cam2 hal..hahhahahahaa...layan jeala.......

2 comments:

Lovea_Fiya said...

buruk perangai..huhu..
malu kan kaum pempuan jek..ishh

mrS pinu said...

itula...aduyai......ganassss..hahahhaha